Animals de la zona afòtica

STOMIAS BOA BOA

Stomias boa boa és una subespècie de peix de la família dels estòmids de l’ordre dels estomiformes present a l’Oceà Atlàntic oriental (des de la Mediterrània occidental fins a Mauritània des d’Angola fins a Sud-àfrica, el sud-oest de l’Oceà Atlàntic (des de Nunavut fins a l’Argentina), el sud-est del Pacífic (Xile) les regions subantàrtiques de l’Índic. És un peix marí i d’aigües profundes que viu entre 200-1.500 m de fondària.Els mascles poden assolir 32,2 cm de longitud total. Menja peixos i crustacis.

Stomias_boa_boa

EL PEZ PELICANO

El peix pelicà (Eurypharynx pelecanoides) és un peix abissal rarament vist pels humans encara que aquestes criatures s’enganxen de tant en tant en les xarxes dels pescadors. És un peix amb la forma d’una anguila, és l’única espècie del gènere Eurypharynx i de la familia Eurypharyngidae. Pertany a l’ordre Saccopharyngiformes, els quals estan estretament relacionats amb les veritables anguiles. El tret més distintiu del peix pelicà és la seva enorme boca, molt més gran que el seu cos. La boca està sense prémer mitjançant una articulació i pot obrir­se bastant per engolir a un peix més gran que ell mateix. La mandíbula inferior, semblant a una bossa, recorda a la mandíbula d’un pelicà, d’aquí el seu nom. L’estómac pot estirar­se i expandir­se per allotjar menjars grans. El peix pelicà utilitza una llarga cua, amb forma de fuet, per moure; al final de la mateixa posseeix un òrgan lluminós té com a finalitat atraure les preses.

peeeeeeix

Melanocetus johnsoniiç

Melanocetus johnsoniiç es troba en el tròpic. Viu en profunditats normalment de 3000­4000 metres.

Té una espècie d’antena sobre el seu cap que brolla del seu nas en forma de canya plena de bacteris bioluminescents que s’il∙lumina com a esquer per atraure altres peixos que confonen aquest òrgan amb cucs o un altre organisme sent al final les seves preses, agafant amb les seves grans dents per evitar que la presa es escape.Tiene una gran boca que pot empassar exemplars de més del doble de la seva pròpia longitud. És una forma d’aprofitar la falta de menjar en aquestes zones. El seu color vermell li fa virtualment invisible, els seus ulls són petits.

Clasificación científica
Reino: Animalia
Filo: Chordata
Clase: Actinopterygii
Orden: Lophiiformes
Familia: Melanocetidae
Género: Melanocetus
Günther, 1864
Especie: M. johnsonii:B.K. Phillips
Nombre binomial
Melanocetus johnsonii
Günther, 1864
Especies
  • Melanocetus eustalus (Pietsch y Van Duzer, 1980)
  • Melanocetus johnsonii (Günther, 1864)
  • Melanocetus murrayi (Günther, 1887)
  • Melanocetus niger (Regan, 1925)
  • Melanocetus rossi (Balushkin y Fedorov, 1981)

Humpback_Anglerfish_(Melanocetus_Johnsonii)

Tornar a l’inici.

Biomes continentals

 

Deixa un comentari